Премиерът Борисов: Шефът на ОДМВР – Габрово трябва да подаде оставка

Шефът на ОДМВР – Габрово трябва да подаде оставка, смята министър-председателят Бойко Борисов. Пред журналисти в Дубровик той добави: „Имам основателни претенции към шефа на полицията в Габрово. За мен оставката на този директор трябва да е факт веднага, след като си дойде министърът. Защото месеци наред е допускано да се движат такива групи в обществото, да си пият бири на детски площадки, да се правят на интересни в града. Ролята на полицията е това да не го допуска“, посочи премиерът. „Полицията е за това да взима мерки – ако има групи, които притесняват майките, децата или хората, те трябва да се намесят. Да са ми докладвали – да сме изпратили още 100, 200 ,300 полицаи“, посочи Бойко Борисов.

„Стотици милиони дадохме повече за възнаграждения в МВР, имаме кадри, имаме всичко. Така че министърът като се прибере, може би това ще бъде решението“, посочи премиерът. „Няма незадържан ром, извършил престъпление. Има български гражданин незадържан. От 12 хил. затворниците 10-11 хил. са роми“, обясни Борисов.

„Недейте да настройвате етносите едни срещу други. За предишните избори имахме мигрантите и сега като нямаме мигранти, трябва да намерим някакъв друг етнически въпрос. Тези, които биха магазинера, сега са в ареста. Въпросът е защо са пуснати. За този, който ги е пуснал - ръководителя на ОДМВР- Габрово, ще искам тежка санкция, щом се прибера“, заяви Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България