Преподавател в университет осъден условно за укриване на данъци

Снимка: Архив

Върховните магистрати оставиха в сила решение на АС – Бургас

Решение на Бургаския апелативен съд по дело срещу преподавател в ТУ – Габрово, който като пълномощник на едноличен търговец е укрил данъци в особено големи размери, бе оставено в сила от върховните магистрати.

Подсъдимият Пламен П. получава условна присъда-три години с изпитателен срок от четири години лишаване от свобода. Конфискува се и половината от лекия му автомобил "Опел Вектра" /тъй като собствеността е негова и на съпругата му/.

Преподавателят на студенти е признат за виновен, че през периода 09.09.2008г.–13.05.2010г., като пълномощник на ЕТ ”ЙОПС- Стоянка Й.” – Нова Загора, дефакто става съучастник да бъде избегнато плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 30 691.65 лв. дължим данък по ЗДДС. Пламен П. е потвърдил неистина пред ТД на НАП – Бургас, ИРМ – Сливен в справки декларации по чл.125 ал.1 от ЗДДС. Съставил и използвал неистински документи, както и използвал документи с невярно съдържание, като доказателство, че са сключени сделки по посочените фактури при представяне на информация пред органите по приходите. По този начин приспаднал неследващ се данъчен кредит по тях в размер на 30 691.65лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право