Претърсват с термокамери огромен район в Стражишко заради изчезналото дете

Снимка: Архив

Над 100 души издирват момченцето на 1,6 години

Претърсват с термокамери огромен район в стражишкото село Николаево и околностите заради мистериозно изчезналото дете. Над 100 души участват в издирването на невръстното момченце, което е в неизвестност от вторник вечерта. Детето, което е на година и половина последно е било в дома си, а родителите му щом забелязали, че от него няма и следа, около 19 часа на 22 октомври подали сигнал на телефон 112. Незабавно били мобилизирани полицаи и огнеборци. На място пристигнали и два автомобила на Жандармерията. Наложило се пожарникари да осветяват определени участъци в селото, които били претърсвани, както и дълбок кладенец. В издирването на детето са се включили и жители на селото.

Мобилизирани са всички сили на Областната дирекция на МВР-Велико Търново във връзка със случая. Криминалисти работят по различни версии. Проверява се дали детето не е станало жертва на диви животни или пък да е отвлечено. Претърсват се близките горски масиви. Районът около къщата на родителите бил обрасъл в буйна растителност и това затруднявало издирвателните мероприятия. Разследващите правили огледи на пътните трасета по подозрения, че детето е прегазено от автомобил, но следи от кръв не са открити.

Психолози вече второ денонощие работят с близките на момченцето. До един роднините дават едни и същи показания и нямало разминаване в твърденията им, което пък свидетелствало, че едва ли симулират безследно изчезване на детето.

Разследването се провежда под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 182, ал.1 за неупражнен контрол и неположени грижи за детето. Предвиденото от закона наказание е до 3 години затвор и обществено порицание.

Коментари

Задължително поле