Приложение изчислява вредните емисии на автомобила ни

Калкулаторът „MissionEmission“ изчислява вредните емисии, които се отделят в околната среда. Приложението е разработено от българска компания и е първото по рода си както за страната, така и за Европа, разказа БНТ.

За да бъдат изчисленията максимално прецизни, първо се избира типът на превозното средство.След това се залага с какво се задвижва то - бензин, дизел, газ, електричество или хибридно. Накрая се въвежда и маршрутът, който може да е в един град, между две населени места или до различна държава.

За да се избегне вредният ефект върху околната среда, калкулаторът предлага и алтернативни транспортни средства и интересни екологични факти, които могат да ни накарат да се замислим.

Въпреки че мръсният въздух предизвиква недоволство в България, малцина слизат от колите от екологична гледна точка и използват алтернативен транспорт.

Калкулаторът предизвиква голям интерес особено в Германия и скандинавските държави. За момента е само на английски език, но създателите му имат амбицията да го развиват с още интересни данни конкретно за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии