Принц Филип спира да шофира

Доброволно предаде книжката си

Съпругът на британската кралица Елизабет Втора - 97-годишният принц Филип спира да шофира и е върнал книжката си на властите, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на Бъкингамския дворец.

“След внимателно обмисляне херцогът на Единбург реши да предаде доброволно шофьорската си книжка”, посочиха от двореца.

На 17 януари Филип остана невредим при ПТП недалеч от резиденцията “Сандрингам” в източна Англия. Неговият джип се сблъска с автомобил, шофиран от 28-годишна жена, която получи нараняване на коляното. В колата били и 9-месечно бебе, което не пострада, и 45-годишна жена, която счупи китката си. Катастрофата е обект на разследване.

Два дни след инцидента пък съпругът на кралицата бе заловен да шофира без предпазен колан, за което получи предупреждение от полицията.

Във Великобритания няма ограничение до каква възраст може да се шофира, но водачите над 70 години трябва да подновяват книжките си на всеки три години.

Елизабет II също има книжка и през 1998 г. шокирала тогавашния саудитски крал Абдула (вече покойник), като седнала зад волана и го повозила с автомобил из имението си. По това време на жените в Саудитска Арабия бе забранено да шофират.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа