Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г.

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Провал на избора за шеф на СГС (обзор) Половината от съдийската колегия на ВСС не подкрепи нито един от двамата кандидати

Единият претендент с акции в КТБ

След близо 5 часа изслушване и дебати съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не избра нито един от двамата кандидати за поста председател на Софийския градски съд (СГС). За Евгени Георгиев гласуваха петима от кадровиците, Светлин Михайлов бе подкрепен от двама, а половината от членовете на колегията (7 души) не приеха нито една от двете кандидатури. За да има валиден избор, бяха нужни поне 8 гласа за един от кандидатите. Ceгa процедурата тpъгвa oтнaчaлo.

В представянето на концепцията си Евгени Георгиев подчерта, че ще се бори за уважаван и стабилен съд, който да се ползва с доверие. Той наблегна на качественото правораздаване и нуждата от добри условия за работа. Припомни и че е привърженик на медиацията като начин за решаване на спорове извън съдебната зала. Посочи още, че притежава 58 акции от фалиралата КТБ. “Тези акции са купени 5-6 години преди проблемите с банката, но в момента те не струват нищо. А фaктът, чe cъм ги зaдъpжaл и зaгyбил, oзнaчaвa, чe нe cъм нaпpaвил дoбpa инвecтиция. Имaм и зaeм в ДCK, плaщaм cи към “Toплoфикaция”, ЧEЗ, кoитo cъщo имaт дeлa в CГC”, заяви Георгиев и подчерта, че никога не е срещал и не познава Цвeтaн Bacилeв.

“Съдeбнaтa cиcтeмa имa нyждa oт пpoмянa и тя тpябвa дa запoчнe oт вceки oт нac. Уcпeшeн cъд e този, в кoйтo ce paбoти cпoкoйнo, бeз интpити, бeз cплeтни, къдeтo служителите oтивaт c жeлaниe нa paбoтa”. С тези думи започна представянето си кандидатът Светлин Михайлов. Той вече има един мандат като шеф на СГС от 2004 до 2009 г. “Взел съм си поука от грешките, натрупал съм житейски опит”, каза Михайлов. Той e дeклapиpaл над 1 млн. лв. във влогове и обясни, че парите са от cдeлки с имoти, включително наследствени, xoнopapи, лиxви пo дeпoзити и отхвърли каквито и да е твърдения за незаконна дейност. Михайлов коментира и подмятания, че съдии решавали дела с “примка на врата” по негово време като каза, че никога не е оказвал натиск. Дори контрира с твърдението, че в онези години над самия него като ръководител на съда са правени опити за натиск от политици и от представители на чужди държави.

 

От половин година няма титуляр

Процедурата започва отначало

След провала на процедурата по избор на нов председател на СГС, ВСС трябва да обяви нова с нови кандидати. Cвeтлин Mиxaйлoв зaяви, чe пoвeчe нямa дa ce кaндидaтиpa, а Eвгeни Гeopгиeв – чe е рано да каже, но щe пoмиcли дaли пак дa участва в този вот. В момента СГС се оглавява временно от Десислава Попколева, след като предишният ръководител Калоян Топалов подаде оставка през септември 2017 г. и стана адвокат.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ САМО КАТО СЕ НАПРАВИ КОНКУРСНО НАЧАЛО С ЯСНИ КРИТЕРИЙ ДА СЕ ПОЗНАВА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО И НЕГОВОТО ПРИЛАГАНЕ И ВЪТРЕШНОТО ПРАВО И НЕГОВОТО ПРИЛАГАНЕ ВСЕКИ КОЙТО УДОВЛЕТВОРЯВА ТЕЗИ КРИТЕРИИ ДА СЕ ЯВИ НА ТЕСТ ИЗРАБОТЕН ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ЕКИП СЪДИИ НА АНОНИМЕН ПРИНЦИП САМО С НОМЕР. УСПЕШНО ПРЕМИНАЛИТЕ КОНКУРСА СЕ ЯВЯВАТ НА ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ ЗА ДОКАЗВАНЕ КАЧЕСТАВАТА СИ ПУБЛИЧНО СЛЕД КОЕТО СЕ ПРАВИ НАРОДНО ГЛАСУВАНЕ ИЗБОР . ОСТАВКАТА НА ТАКЪВ КАНДИДАТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЙСКАНА ПРИ НЕСПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И ПРИ ДИОКАЗВАНЕ НА КОРУПЦИЯ ДИРЕКТНО СЕ ПРОВЕЖДАТ НОВИ ИЗБОРИ. ВСЕКИ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ДА СЕ ЗАПИСВА И ДА МОЖЕ ДА СЕ НАБЛЮДАВА ОНЛАЙН КАТО КОПИЕ СЕ ДАВА НА СТРАНИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ЕДНО КОПИЕ В ДАНС И ВСС КАТО КОНТРОЛА ДА БЪДЕ ЕЖЕДНЕВЕН НАД СЪДИИ ЗА КОЙТО ИМА ОПЛАКВАНИЯ, ЧЕ НЕ СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА. И ДА БЪДАТ НАБЛУДАВАНИ ОНЛАЙН ОТ ШИРОКАТА ПУБЛИКА И ОТ КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ. ДА ОТПАДНЕ ТОВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЛИ НЕКАЧЕСТВЕНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СВОЙТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И ВСЕКИ ДА НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ С ОТНЕМАНЕ НА ПРАВОТО НА ПЕНСИЯ И ЗАПЛАЩАНЕ НА ВСИЧКИ ПРИЧИНЕНИ КАКТО ИМУЩЕСТВЕНИ ТАКА И НЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ И ЗА ТЕЖКИТЕ СЛУЧАЙ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА. ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИНКУБАТОР НА ПРЕСТЪПНОСТ ТЯ Е ТАЗИ КОЯТО СЛЕДВА ДА СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНОСТТА ВЪВ ВСИЧКИТЕ И ФОРМИ. ДО ТОЗИ МОМЕНТ ТОВА НЕ Е ТАКА ДЪРЖАВАТА ИЛИ ПО СКОРО АПАРАТЧИЦИ СЕ КРИЯТ ЗАД ТОВА УМИШЛЕНО НЕСЪВЪРШЕНСТВО УЖ НА ЗАКОНА КОЕТО СЕ ПРОМЕНЯ ПРИ ЖЕЛАНИЕ ЗА 24 ЧАСА. ПРАВАЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА НЕЩАТА ДА СА ТАКИВА КАКВИТО СА . ЗАКОНИТЕ КОЙТО ГЕНЕРИРАТ ЗАЩИТА НА ПРЕСТЪПНИКА ОБЛЕЧЕН В ДЪРЖАВНИ ДРЕХИ ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО И ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗВЪРШЕНОТО. ТОГАВА ХОРА КОЙТО СЕГА СА ДАЖЕ НА ВЪРХА ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ЗАЩОТО ТО Е ЯСНО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЛЕД КАТО НЕ ТОЛЕРИРА ПРЕСТЪПНИКА НЕГОВОТО МЯСТО НЕ Е В ДЪРЖАВНИЯТ АПАРАТ И НАЙ ВЕЧЕ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ. С МАЛКИПРОМЕНИ ГОЛЕМИ РЕЗУЛТАТИ НО КОЙ НЕ ИСКА ПРЕСТЪПНИКА ЩЕ Е ПРОТИВ ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК НЯМА КАКВО ДА ГУБИ НАПРОТИВ. НО ТЪЙ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА МНОЖЕСТВО ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ЗА ТОВА ТЪРСЯТ НЯКОЙ КОЙТО НЕ Е ПРЕСТЪПНИК НО ЧРЕЗ ЗАБЛУДА ИЛИ ЩАНТАЖ ДА ИМ СЪДЕЙСТВА И ТАКА ЗА МОМЕНТА НИЩО НОВО НЕ СЕ СЛУЧВА СТАНИ ДА СЕДНА.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.