Проверяват стрелеца от Сан Диего за скорошен палеж на джамия

Снимка: Twitter

Полицията и разследващите органи проверяват стрелеца от Сан Диего за скорошен палеж на близка джамия и предприемат допълнителни мерки за охрана на храмовете на различни вероизповедания, предава CNN.

Един човек загина, а поне още трима души са ранени при стрелба в синагога в Поуей, на около 22 мили северно от Сан Диего, съобщиха властите.

От департамента на шерифа в Сан Диего казаха, че през уикенда е разпоредил охрана на религиозни центрове. Макар сигурността да се засилва, властите заявиха, че това не е индикация за по-голяма заплаха.

"Насърчаваме нашите общности да продължат с нормалните събития и други дейности", се казва в изявление на отдела. "Заподозреният в инцидента в Поуей днес е заловен и ние вярваме, че е действал сам."

Заподозряният в ареста е идентифициран като Джон Ърнест, 19-годишен студент в Калифорнийския държавен университет Сан Маркос. Властите разследват дали е свързан с палеж в джамия в близкия град Ескондидо миналия месец, каза шерифът на окръг Сан Диего Бил Гор.

Отделът на шерифа в Сан Диего изпълнява заповеди за претърсване в дома и в колата на заподозряния, както и в синагогата, според съобщение на полицията.

Коментари

Задължително поле