Премиерът Борисов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Бащата на убитата Андреа за 17-годишния Аксел: Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки

Genesis атакува Европа с луксозен SUV Корейската премиум марка има високи цели за Стария континент

Продажбите на нови коли рязко нараснаха Увеличението в Румъния е 5 път по-голямо отколкото у нас

Продажбите на нови коли в България през август нараснаха с 23,2% спрямо същия месец на миналата година, обявиха от Европейската асоциация на производителите на автомобили. През август у нас са регистрирани 2887 нови коли, при 2344 година по-рано. За първите осем месеца на годината продажбите на нови коли се увеличават с 21,1% до 23 685 броя.

Повечето държави от ЕС обаче отчитат по-добри резултати. По принцип повишаването на продажбите на коли показва ръст на доходите на хората и печалбите на фирмите. Сега обаче има още един фактор, който е повлиял на пазара. Месец август традиционно е най-слабият откъм продажби, но тази година пазарът на нови пътнически автомобили в Европейския съюз е нараснал с 31,2% на годишна база, като са продадени над 1,1 млн. нови превозни средства.

Промените, които влизат в сила от 1 септември, предвиждат извършването на нови WLTP тестове за изпусканите вредни газове. По тази причина редица производители предлагат досегашната си продукция на по-атрактивни цени, в резултат на което беше отчетен двуцифрен ръст на продажбите на нови автомобили в редица държави от ЕС, включително и на трита най-големи пазара – Германия (+24,7%), Великобритания (+23,1%) и Франция (+40%), където ръстът достигна рекордни стойности.

Отличник е Румъния, където продажбите на нови коли през август са нараснали над два пъти – със 112,9%. На следващите места са Полша (+64,3%) и Литва (+58,5%). А челната петица се допълва от Гърция (+50,3%) и Испания (+48,7%).Само в 6 държави от ЕС ръстът в продажбите на нови коли е по-малък отколкото в България, а в Швеция се отчита спад.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.