Продължава разследването на дроновете на летище "Гетуик"

Полицията в британското графство Съсекс съобщи, че продължава разследването на дроновете, появили в близост до лондонското летище Гетуик, въпреки изявление на високопоставен следовател, че в крайна сметка може и въобще да не е имало безпилотни устройства, летящи над аерогарата, предаде Асошиейтед прес.

Кризата с дроновете доведе миналата седмица до поредица от затваряния на второто по натовареност британско летище в период от три дни, което блокира хиляди пътници в разгара на коледния сезон.

Днес Гетуик работи нормално, но военна техника остава на място, за да възпре и проследи нова поява на безпилотни апарати. В съобщение в Twitter късно снощи полицията обяви, че са били засечени 67 появи на дронове, регистрирани от местни хора, пътници, полицаи, служители на летището, което е на около 45 км южно от Лондон.

Полицията съобщи, че открит повреден дрон и провежда разпити къща по къща, като снема свидетелски показания. Това уточнение беше сметнато за необходимо, след като главният полицейски следовател в Съсекс Джейсън Тингли предизвика неприятна изненада и широки критики в британската преса, когато каза, че съществува "вероятност", въобще да не е имало дронове в района.

Тингли имаше предвид факта, че дроновете, за които беше съобщено, не са били засечени от електронни проследяващи устройства, които биха осигурили независимо потвърждение, а само от свидетели.

Коментари

Задължително поле