Продължава разчистването на линията Септември-Добринище, където дерайлира влак

Снимка: Архив

Продължава разчистването на трасето по ЖП линията в междугарието Якоруда-Белица, където рано тази сутрин влак дерайлира заради паднали скали върху релсите, информира БНТ. Няма пострадали, нанесени са само материални щети. Заради инцидента движението на теснолинейките е спряно, а пътниците се извозват с автобуси.

Малко след 6.00 часа тази сутрин 40-тонна скална маса затрупва жп пътя в района на гара Юруково. Секунди след това по трасето минава теснолинейката.

Във влаковата композиция е имало 30 пътници. Веднага след инцидента са били изведени от вагоните. Някой от тях са извървели километри пеша, за да стигнат до най-близката гара.

Час преди да премине влакът трасето било обходено, но не е имало индикации за свличания на скална маса, казаха от Националната компания „Железопътна инфраструктура" и добавиха, че участъкът не е регистриран като рисково място. Според местните хора, обаче районът е опасен.

На 19 ноември осем души пострадаха, след като влак се блъсна в паднала на релсите скала в Кресненското дефиле, а преди 10 дни бърз влак излезе от релсите между гарите Своге и Реброво в Искърското дефиле.

Коментари

Задължително поле