Прожектират първата българска коледна комедия като подарък за децата на Велико Търново

Две безплатни прожекции на първата българска коледна комедия – „Smart Коледа“, е подаръкът от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов към децата на Старата столица. Излъчванията ще бъдат на 22 декември /събота/ от 11,00 и 14,00 ч. в голямата зала на кметството. Прожекциите са част от пъстрата културна програма, с която старопрестолният град посреща най-светлите празници през годината.

„Smart Коледа“ е детски филм, който разкрива магията на човешките взаимоотношения и показва как прекомерното стоене пред компютъра отчуждава хората един от друг „Смарт технологиите са чудесно нещо, когато ги използваме по предназначение и малко опасни, когато прекаляваме с тях. 9-годишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и измествайки стария ръководител Работливко, решава да я модернизира. Неточност в компютъра обърква работата и Коледа е на път да се провали. Ще успеят ли Марти и елфите да преодолеят различията си в името на празника? Ще бъде ли спасена Коледа, какво е „елфбук“ и кой помага на белобрадия старец, ще разберете в събота“, посочват организаторите.

В главните роли са Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко. Кръстю Лафазанов се превъплъщава в образа на Дядо Коледа, Константин Гергинов играе 9-годишния Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния актьорски състав, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.

Сценарист и режисьор е Мария Веселинова, а продуцент – Павел Павлов.

“Smart Коледа” е необходим филм. Излиза във времето, когато всички очакваме празника на Рождество Христово. Всеки очаква близките си хора. Това усещане имах и аз във филма, въпреки че имаше смарт устройства и технологии”, споделя Кръстю Лафазанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино