Прокуратурата иска постоянен арест на обвинения за убийството в Езерово

Мъжът е лежал в затвора за изнасилване и е излязъл преди по-малко от 5 г.

За мярка за неотклонение „Задържане под стража” настоява Окръжна прокуратура във Варна срещу обвинения за жестокото убийство в село Езерово . В понеделник ВОС ще гледа искането за постоянен арест , каза за „Труд” окръжен прокурор Радослав Лазаров.

Убийството, което потресе белославското село, стана на 1 март около 19.30 ч. Жертвата е 54-годишен мъж, а извършителят –на 38 години, беше задържан за броени часове. Двамата са се спречкали в центъра на Езерово пред местната закусвалня, видеокамери на която са запечатали кървавия инцидент.

Стоян Рангелов е нанесъл смъртоносни удари с юмруци и ритници на бай Ахмед, рибар, известен с прякора Казака, заради светлата си коса и очи, разказаха в селото. Момче от чакащите на близката автобусна спирка се опитало да озапти побойника, но неуспешно. Жертвата изпаднал в несвяст, а когато пристигнала линейката, докторите само установили смъртта.

Видеоматериалът от камерите не е за хора със слаби нерви, коментираха разследващи. Обвиняемият Стоян е арестуван малко по-късно в апартамента си, в който живеел сам. Той е лежал в затвора за изнасилване и е излязъл преди по-малко от 5 години. Мотивите за престъплението тепърва ще се изяснят в хода на делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право