Прокуратурата прибра за 72 часа мъж, почти убил от бой жена си

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Плевен подвигна обвинение на мъж, нанесъл жесток побой на жената, с която живее при фактически брачни отношения. Насилникът ще остане в ареста за 72 часа.

Пострадалата 34-годишна жена от Плевен е била открита в безпомощно състояние от патрул на 02 РУП – Плевен, изпратен да провери постъпил сигнал в дежурната част на управлението. Полицейските служители са открили пострадалата в апартамент в ж.к. „Сторгозия“ в изключително тежко състояние с множество наранявания по лицето и тялото, съобщават от прокуратурата. Тя е била в неадекватно състояние, трудно подвижна и не е можела до говори.

Пристигналите на място полицейски служители са извикали екип на Спешна медицинска помощ и жената е била откарана в УМБАЛ – Плевен с опасност за живота, където незабавно и е била извършена спешна операция.

В хода на образуваното досъдебно производство е извършено претърсване на друг имот, стопанисван от обвиняемия, при което разследващите са установили и иззели 160 бр. саксии с растения от рода на конопа. Предстои да бъде назначена физико–химична експертиза, която да установи точно вида на иззетите растения. При събиране на достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия или други лица към отглеждането на въпросните растения ще им бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354в от НК.

От страна на Районна прокуратура – Плевен ще бъде внесено в Районен съд – Плевен искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Благовест К.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право