Прокуратурата привлече като обвиняем 47-годишен пловдивчанин за побой на пътя

Прокуратурата привлече като обвиняем 47-годишен шофьор за побой на пътя, съобщават от държавното обвинение.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Иван Я., на 47 г. от гр. Пловдив, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 26 август 2016 г. в гр. Пловдив обв. Иван Я. е шофирал лек автомобил, марка „Пежо 306“. На кръстовището на бул. „Освобождение“ и ул. „Пеньо Пенев“ е възникнало спречкване между него и  60-годишен водач на лек автомобил, марка „Рено Лагуна“.  Поводът бил отнето предимство при преминаване на намиращо се наблизо кръгово кръстовище. При светване на червен сигнал на светофара на кръстовището на бул. „Освобождение“ и ул. „Пеньо Пенев“ обв. Иван Я. слязъл от колата и отишъл до шофьора на лекия автомобил „Рено Лагуна“, който бил спрял успоредно на него. Обвиняемият  отправил обиди към 60-годишния водач и му нанесъл удар с юмрук в лицето, за което бил подаден сигнал в полицията.

Обв. Иван Я. е задържан в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура- Пловдив ще приключи бързото производство в законния 7-дневен срок и ще внесе обвинителен акт в съда.

За последните десет дни Районна прокуратура-Пловдив е внесла в съда три бързи производства за хулиганство на пътя, като в два от случаите са постановени осъдителни присъди спрямо извършителите.

Коментари

Задължително поле