Прокуратурата също проверява Димитър Гамишев за данъчно престъпление

Тече проверка спрямо Димитър Гамишев за данъчно престъпление, извършено посредством прехвърляне на задлъжнял търговски субект, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Проверката на депутата от ГЕРБ започнала след публикация в електронен сайт, след която прокуратурата се самосезирала. "В резултат на това самосезиране бе разпоредена проверка. Отделно от тази публикация в електронния сайт, беше постъпила още една молба от гражданин, в който той припомня фактите около наказателното производство, свързано с допуснатото от него транспортно произшествие. Там искане за снемане на имунитет имаше, съответно присъда, мисля, че на първа инстанция вече е постановена и то този месец, но там също вече се съдържаха такива твърдения“, каза Цацаров. Проверката е за данъчно престъпление.

НАП също е започнала проверка. По думите на Цацаров, на практика проверката на прокуратурата ще се изразява в обсъждане на резултатите от проверката на НАП. „Ако те покажат това, което се твърди, очевидно е, че ще стигнем до наказателна отговорност“, поясни главният прокурор.

„Мога да потвърдя, че сезирането е по публикация в сайта, но всичко друго е въпрос на установяване в хода на проверката. Кога е извършено прехвърляне, на кого, какви са били данъчните задължения, как те са били установени и как са били формирани – всичко това ще е предмет на тази проверка. Налице ли са разминавания между твърдения на народния представител и твърдения на сайта, ние ще търсим фактите“, заяви Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право