„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Депутатите „закрили” 1000 кметства Променят закон „на пожар”, за да узаконят местната власт

Голям пожар край летище София (ВИДЕО) Няма опасност за хората и аеропорта, съобщават от пожарната

Питбул нахапа жестоко млад мъж във Варна

Проф. Асен Балтов: Новите разпоредби за здравното осигуряване са стъпка към демонополизацията на НЗОК

Допълнителните разпоредби към закона за задължителното здравно осигуряване е стъпка към демонополизирането на НЗОК в т.нар. втори пакет, който не е задължителен. Това обясни директорът на „Пирогов“, проф. Асен Балтов, по БТВ.

В предложените промени пациентите ще имат възможността да изискват допълнителни процедури при тяхното лечение. Те ще включват три опции – по-добри битови условия, допълнителни грижи от страна на лекарския екип, както и избор на екип и лекар.

Еспертът обясни също, че в момента частните болници у нас се опитват да направят допълнителни здравни пакети, които да компенсират недостатъчното финансиране на клиничните пътеки. По думите на Балтов държавните болници са против подобни мерки и всичко трябва да е регламентирано.

„Проблем е когато влезеш в частна болница и ти поискат 200 лв. В „Пирогов“ сумата е 0 лв.“, допълни проф. Асен Балтов. Според него, когато се остойности трудът на хората, процентите на доплащане ще намалеят.

Проф. Балтов очаква увеличение на финансирането към клиничните пътеки с поне 20%.

Относно казусът с убийството на 7-годишното момиче в село Сотиря, директорът на „Пирогов“ обясни, че спешният екип е направил всичко възможно на място. „Прехвърлянето на фокуса към лекарския екип не е правилно. Говорим за тежко престъпление, а фокуса се измества върху спешния екип“, подчерта шефът на „Пирогов“. Експертът изтъкна, че мястото на близките не е в линейката и е грешка, че спешнияТ екип е допуснал те да пътуват с малкото момиче.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.