Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов: Бизнес климатът е на много добро ниво Имаме стабилни закони и добра банкова система

Фирмите да работят на светло, призова проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов на церемонията в Русе.

Фирмите да се грижат за работниците

Бизнес климатът в България е на много добро ниво. Това заяви проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. На официална церемония в Русе бяха връчени наградите на КРИБ – „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания – партньор на община”.

У нас има много стабилни закони, добра банкова система и много работещи европейски фондове, посочи още проф. Вълканов. И подчерта, че само през тази година около 2 млрд. лева от европейските фондове са отшили в българския бизнес в три направления – енергийна ефективност, конкурентоспособност и иновации.

Добре е бизнесът да се грижи за работниците и да им осигурява добро заплащане, напомни още проф. Николай Вълканов. По думите му недостиг на кадри има там, където не се плаща – например в секторите туризъм и строителство. Според него там, където се плаща добре, където се уважават работниците, проблем няма.

Пред участниците в събитието заместник-председателят на КРИБ подчерта, че е важно бизнесът да бъде социално отговорен, а фирмите да работят „на светло с грижа за обществото”. Приоритет за КРИБ е също така и дуалното обучение в България, посочи проф. Вълканов.

На церемонията бяха отличени 17 компании, които развиват своята дейност на територията на общините Бяла, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Връчени бяха и три специални награди – на „Астра биоплант”, „Дунарит” и община Русе.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. николай вълканов е закоравял комунист-мултак. през 2008г го стреляха разни негови авери, толкова му е чист и изпран бизнесът.

  2. И инвеститорите масово бягат, що ли…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.