Психолози ще работят с децата в училището на починалото след сбиване 11-годишно момиче

Снимка: Архив

„За случката са информирани психологът ни и регионалното управление, предвижда се мобилната кризисна група да влезе в клас още в понеделник”, заяви директорът на столичното 52 ОУ в Бояна Динко Калапиш, предаде БТВ.

Вчера 11-годишно момиче почина след инцидент в училището. Детето е било ритнато в корема от свой съученик и е починало по-късно в болницата.

„През цялото време съм бил в училище. Разбрах към 17 ч. за случката, като лично аз подадох сигнал в Бърза помощ”, каза Калапиш.

По думите му по време на междучасието е имало спречкване между двамата ученици, в следствие на което момчето е ритнало момичето в корема.

„Тя не е имала симптоми нещо да не е наред. Около 16:30 госпожата вижда, че на детето не му е добре. Оказва се момичето е с болки в корема. Тръгвайки към медицинския кабинет в училище се разбира, че медицинското лице си е тръгнало и на връщане към класната стая детето губи съзнание в коридора”, пояснява Калапиш.

По думите на директора момчето не е агресивно. Той добави, че не може да коментира какви ще са последствията за него преди да се произнесе експертизата.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право