Пуснаха под гаранция бургазлия, разследван за отвличане

Бургаският апелативен съд уважи жалбата на Атанас Атанасов от Бургас срещу отказа на Окръжен съд– Сливен да промени мярката му за процесуална принуда от „задържане под стража“ в „парична гаранция“. Съдът отмени определението на първата инстанция и определи мярка „парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.

На 37-годишния Атанасов, отговорник във ферма за животни в с.Факия, е повдигнато обвинение за това, че на 07.05.2017 г. в землището на село Бяла, община Сливен, при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с лице с неустановена самоличност, отвлякъл Йордан Йорданов, пастир от същото село.

От данните по делото става ясно, че той не се е укривал от органите на правосъдието, а доброволно се е явил в полицията за изясняване на обстоятелствата, в които е обвинен. Атанасов има адресна регистрация и полага обществено полезен труд. Тези обстоятелства не са били анализирани до момента. Съдебният състав приема, че не е налице опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, обясниха магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право