Путин за сваления Ил-20: Това прилича на верига от трагични, случайни обстоятелства

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин определи като „верига от трагични обстоятелства“ катастрофата на разузнавателния самолет Ил-20 в Средиземно море, при която загинаха 15 руски военни, като същевременно поднесе съболезнования на близките и семействата на жертвите, предава TACC.

„Когато хората умират, особено при такива трагични обстоятелства, винаги е трудно за всички нас, за страната и за близките на нашите паднали другари. В тази връзка, разбира се, изказвам съболезнования към близките на жертвите", каза Путин.

"Що се отнася до сравнението със сходни събития - когато турски изтребител свали наш самолет - то ситуацията е друга. Тук по-скоро това прилича на верига от трагични, случайни обстоятелства“, подчерта Путин.

Путин припомни, че преди години "турският самолет съзнателно е стрелял по руския самолет". В настоящия случай над Средиземно море "израелски самолет не е свалил нашиия", подчерта той.

"Нашето отношение към тази трагедия е изразено в изявлението на Министерството на отбраната на Руската федерация, което е напълно съгласувано с мен", допълни руският президент.

По думите му, "отговорът на Русия" ще бъде насочен към обезпечаването на допълнителни мерки за безопасност на руските военнослужещи в Сирия, които ще бъдат "видими за всички".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа