Първият в света електрически туристически мотор пристигна в София

Първият в света електрически туристически мотор „Сторм лейв” (STORM Wave) беше официално представен днес в София, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

Иновацията е дело на екип студенти от Техническия университет в Айндховен, Холандия и може да измине 380 км. с едно единствено зареждане с електричество.

За да демонстрират възможностите на мотора, екипът зад проекта поема на околосветстка обиколка в продължение на 80 дни, в рамките на които STORM ще измине 26 000 км.

В София моторът бе посрещнат в първия научно-технологичен парк у нас – София Тех Парк, а официални гости на събитието наред със зам.-министър Везиева бяха Посланикът на Нидерландия в България г-н Том ван Оорсхот, заместник-кметът на Столична Община Дончо Барбалов и изпълнителният директор на "София Тех Парк" АД г-н Йолиан Иванов.

„България е една от едва деветте членки на ЕС, които със съвместна декларация заявиха подкрепата си за приоритетното развитие на електрическата мобилност в Европа. Чистите технологии заемат особено място в политиката на българското правителство и на Министерство на икономиката“, посочи заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Коментари

Задължително поле