Пътник преби кондуктор заради жегата в автобуса

Разярен пътник преби кондуктор заради високите градуси в рейса. Инцидентът стана в автобус от градската мрежа в Пловдив, който се движил по линия номер 7. Смятаният за нападател мъж ще се изправи пред съда идната седмица, съобщи "Марица".

Срещу него са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда - счупване на черепа и кръвоизлив в средното ухо, които временно застрашили живота на служителя на фирма „Хеброс бус“.

По данни на прокуратурата, извършителят се качил заедно със съпругата си в автобуса по обяд на 19 юни м.г. По време на пътуването подсъдимият започнал да се държи агресивно и да обижда кондуктора. Започнал конфликт, провокиран от високата температура във вътрешността на автобуса и факта, че пътника сметнал кондуктора за отговорен.

Непосредствено преди да напусне превозното средство, подсъдимият започнал отново да обижда кондуктора, като двамата се сдърпали. Впоследствие той уж слязъл от автобуса, но се качил отново и започнал да нанася удари с ръце в областта на главата на служителя, който загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята.

При падането ударил силно задната част на главата си  в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му започнало да тече кръв. Свидетели на цялата ситуация станали пътниците в автобуса, част от които се притекли на помощ.

Пострадалият бил откаран незабавно в неврохирургично отделение, където поради тежкото му състояние бил подложен на мозъчна операция.

Коментари

Задължително поле