Пътят на куршума изключва детето като убиец

Лазар Влайков и племенникът му имали един и същи барут по ръцете

Куршумът, убил ресторантьора от Виноградец Наско Тонкев, е преминал отляво надясно и отдолу нагоре, сочи балистичната експертиза. В показанието си един от свидетелите е заявил, че 6-годишният Юри е стоял от дясната страна на жертвата, така че не е възможно детето да е произвело смъртоносният изстрел с пистолета на чичо му Лазар Влайков. Това заяви вчера окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, който представи пред съда резултатите от три от общо 5-те експертизи, назначени за изясняване на фаталния инцидент от нощта на 30 август.

Съдия Ивета Парпулова от Пазарджишкия окръжен съд разгледа протеста на прокуратурата срещу пускането под “домашен арест” на Лазар Влайков. Тя реши да потвърди мярката за подалия оставка шеф на Общинския съвет в град Септември.

Според химичната експертиза съвпадат натривките по ръцете на 6-годишния Юри и на левия ръкав на чичо му Лазар.По ръцете на убития Наско Тонкев има съвсем други по състав микрочастици барут, най-вероятно от газоово оръжие. От държавното обвинение засега не са отхвърлили напълно версията, че детето може да е произвело фаталния изстрел, но държат на твърдението си, че не то е заредило оръжието “Глок”, а пистолетът му е даден с куршум в цевта от Лазар Влайков. Братът Кирил, баща на малкия Юли,, пък тъврди, че е видял как Наско Тонкев дава пистолета “Глок” на невръстния му син,, но експертизата на натривките го опровергава.

Според разпечатките от телефона на Влайков, той е провел 15 разговора за 26 минути със съпругата си. Това е станало във времето от 23,01 часа, когато е извършено убийството, и 23.27 часа. Това показва, че съпругата не е била през цялото време на масата в заведението и не е била свидетел на случващото, както е заявила при разпитите. Едно от другите й твърдения било, че на сина й било давано да стреля с оръжие от 5-годишен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право