Разграбиха имоти в Атина по 14 хил. евро\кв. метър

На югоизточното крайбрежие на Атина ще бъдат построени около 10 хил. луксозни къщи и апартаменти.

Предварителни продажби в 200-метрова кула

Изграждат 10 хил. луксозни жилища

В Атина изкупиха апартаменти по 14 хил. евро за кв. м в 200-метрова кула. Става въпрос за жилища в една от сградите в проекта “Елиникон”, който изцяло ще промени облика на гръцката столица, пише “Блумбърг”.

В рамките на три години на терен на бившо летище от 650 акра, намиращ се на югоизточното крайбрежие на Атина, ще бъдат построени около 10 хил. луксозни къщи и апартаменти на брега на морето, луксозен хотел, един от най-големите търговски центрове в Южна Европа, яхтено пристанище, казино, спортен комплекс, частно училище, културни и развлекателни центрове. Ще има и дълга плажна ивица и зелено пространство от 2 млн. кв. метра, планирано да се превърне в най-големият крайбрежен парк в Европа, с изглед към лазурните води на Сароническия залив.

Всичките 170 жилища в 200-метровата кула Riviera Tower вече са продадени при средна цена от 14 хил. евро на квадратен метър. Това е значително по-скъпо от средната цена от 3368 евро за квадрат в съседните южни предградия. Цените на жилищните имоти в съседните предградия също са започнали да се покачват.

Покачващите се цени на имотите са чувствителен въпрос за жителите на Атина, тъй като те се конкурират за апартаментите с богати чужденци. Много хора купуват имоти в Атина с цел отдаването им под наем краткосрочно на туристи, което води до намаляване на предлагането на апартаменти за дългосрочен наем за местните жители. В резултат и наемите нарастват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти