Разкриват нови гъвкави офис площи

Отварят голяма част от новите гъвкави офис площи във висок клас офис сгради.

Наемите на складове ще нарастват

Прилагат индивидуален подход

Разкриват все повече гъвкави офис площи, пише в анализ на консултантска компания на пазара на имоти. Тези офиси позволяват на компаниите да наемат толкова работни места, колкото са им необходими без дългосрочни обвързващи договори.

Интересна тенденция е, че в София отварят голяма част от новите гъвкави офис площи във висок клас офис сгради. В резултат гъвкавите офис решения вече стават част от микса на офис сградите. Нивото и разнообразието на услуги и продукти в сегмента продължава да се развива, като вече има добри предложения за по-голям спектър от клиенти - от индивидуални потребители и стартъпи до средни и големи корпоративни клиенти, които имат различни изисквания за офис пространствата и включения набор от услуги.

Очакванията са през следващите месеци клиентите, търсещи гъвкави офис решения, да продължат да нарастват.

Предлагането също ще се повиши, тъй като този тип площи имат висока заетост и някои от операторите планират да се разрастват. В София общият обем от гъвкави офис площи е около 60 хил. кв. м. В рамките на година очакванията са на пазара да се появят между 10 хил. и 20 хил. кв. м нови такива офис площи.

Специфично на пазара на индустриални площи е, че основният обем от ново строителство на складове и производствени сгради е за собствено ползване, посочват консултантите. Високата инфлацията и повишените строителни и оперативни разходи доведоха до значително увеличение на наемите на логистични площи. В София те достигнаха нива от 5 евро/кв. м за първокласни имоти. Постепенното усвояване на предлаганите под наем складове доведе до драстично намаление на свободните площи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти