Разкриват 500 работни места в Шуменско

500 работни места за хора без препитание ще бъдат осигурени в област Шумен по проект "Работа" на ОП „Развитие на човешките ресурси”. Добрата новина е за девет шуменски общини - Велики Преслав, Венец, Върбица, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Нови пазар, Смядово и Хитрино. Работодатели от публичния и частния сектор ще могат да разкрият работни места в сфери, насочени към подобряване на жизнената среда и услуги за населението.

Приоритетно подкрепа за работа ще бъде предоставяна на дълготрайно безработни. В проекта ще бъдат ангажирани и пасивни лица, които ще бъдат подпомагани от специалисти, наети към общините. Безработните ще бъдат наемани на пълно работно време или минимум за 4 часа на ден за период до 1 година. Ще получават минималната работна заплата. По заявка на работодателя може да бъде осигурен и наставник. Има възможност заетостта да се комбинира с обучение, за да може наетите да придобият трудови навици и да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата.

Работодателите от публичния и частния сектор, желаещи да разкрият работни места по проекта, могат да подадат заявка за участие до 9 март.

Коментари

Задължително поле