Разкриха, че основателят на "Алибаба" Джак Ма е член на Китайската комунистическа партия

Най-голям ръст на милиардери за 2017 г. има в Китай - 57 души. На снимката - най-богатият китаец Джак Ма със състояние от $39 млрд.

Джак Ма – основателят на китайския технологичен гигант „Алибаба“, е сред най-богатите хора в света, но сега се оказа, че е и в редиците на 89-милионната Китайска комунистическа партия (ККП), предаде АФП.

Членството на милиардера в компартията бе разкрито от партийния официоз „Пийпъл дейли“ в статия, която хвали хората, допринесли за развитието на Китай.

В статията в официоза в понеделник пише, че Джак Ма е партиен член, изиграл важна роля за придвижване на китайската глобална инициатива „Един пояс, един път“ за търговия и инфраструктура. Този проект е любим на президента Си Цзинпин, посочва АФП.

И други супербогати китайски капиталисти са комунисти, включително милиардерите Ху Цзяин, който се занимава с недвижими имоти, и основателят на „Ванда груп“ Ван Цзянлин.

Партийната принадлежност на Джак Ма не бе широко известна досега, а той по-рано е казвал, че предпочита да стои далеч от политиката.

Ма е наречен още един от „изтъкнатите строители на социализма с китайски характеристики в провинция Чжъцзян, където е базирана „Алибаба“.

Коментари

Задължително поле