Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция

Премиерът Борисов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Бащата на убитата Андреа за 17-годишния Аксел: Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки

Разнобой за бюджета в кабинета на Италия Популистите настояват за изпълнение на обещанията им

Несъгласията съживиха слуховете за оставка на финансовия министър

Разнобоят в италианския кабинет по повод бъдещия бюджет на страната се засили вчера, часове преди заседанието на правителството, на което финансовите планове трябваше да бъдат обсъдени, предаде Ройтерс.

Несъгласието е основно между управляващите антисистемни партии “Пет звезди” и “Лига” от една страна и министъра на икономиката и финансите Джовани Триа, който не принадлежи към нито една от формациите.

“Пет звезди” и “Лига” притискат Триа да заложи в бюджета изпълнение на основните им предизборни обещания, цената за което ще е увеличаване на бюджетния дефицит. Триа смекчи първоначалната си позиция, че той не бива да надвишава 1,6% от БВП за 2019 г., като склони да го увеличи до 1,9%. Среди в управляващите партии обаче настоявали за дефицит над 2% от БВП, което обаче ще премине “червените линии” на Брюксел, които той е склонен да позволи. Тези разногласия съживиха слуховете, че Триа ще се оттегли от поста, а от партийните среди дори се появиха и призиви той да подаде оставка.

Ключовите обещания, които “Пет звезди” и “Лига” настояват да се изпълнят, са базов доход от 780 евро месечно за италианците на социални помощи, намаляване на възрастта за пенсиониране и въвеждане на плосък данък. До вчера все още не бе ясно как ще бъдат финансирани тези мерки.

Брюксел нервно очакваше обявяването на параметрите на бюджета (който трябва да бъде приет до 20 октомври), като официално никой не пожела да коментира плановете на управляващите в Рим. Неофициално обаче източници от Брюксел признават, че се боят от рискове за икономиката на Италия, които биха могли да се прехвърлят и към други страни от еврозоната.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.