Разследват мъж от Монтана, влачил куче с колата си из града

След пускането в социалните мрежи на клип, в който се вижда как автомобил тегли по улиците на Монтана завързано куче, полицията е започнала издирване и е открила колата и животното, което е мъртво, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Във вторник много от жителите на Монтана бяха възмутени от видео в Интернет, на което червен автомобил влачи по улици в центъра на областния град завързано за теглича му куче. Служители на Районното управление на полицията се заели със случая и в сряда открили в гараж в града червен „Фолксваген Джета” до предните гуми на който лежало мъртво животното.

Полицаите установили, че гаражът и автомобилът са собственост на 76-годишният Дончо В. Пред пазителите на реда мъжът обяснил, че предишният ден е бил на вилата си и забелязал по обратния път към града другите шофьори го сочат, но решил, че има някакъв проблем с автомобила. Чак в гаража си забелязал вързаното за колата куче, което било мъртво. Според мъжа четириногото е било закачено незабелязано от него за колата му от някой, който искал си направи лоша шега.

На мястото е направен оглед от полицаи, ветеринарни лекари и представители на Областната дирекция по безопасност на храните в Монтана. Причината за смъртта на кучето се уточнява. По случая е образувано досъдебно производство за жестокост към животно, довела до смъртта му.

Коментари

Задължително поле