Рай за българи са Тасос и Кавала

Чужденци имат интерес, както към имоти на малките гръцки острови, така и на остров Крит.

Само за почивка или за живеене

Има германци и британци

Много българи са собственици на недвижими имоти в Севрена Гърция, а интересът към покупка на къщи и апартаменти в южната ни съседка нараства. Част от българите използват имотите си в Гърци само за почивка през лятото, а други за постоянно местоживеене в райони в близост до плажната ивица.

Гръцки медии публикуват репортажи и анализи за силния интерес на българи към инвестиции в недвижими имоти в Северна Гърция. Под заглавие “Рай за българи са Тасос и Кавала” медиите констатират засиления интерес от страна на българите към жилища край морето.

Проучването е направено в Кавала и на остров Тасос. В интервю за гръцките медии нашите сънародници посочват, че преди всичко им харесва спокойствието в близост до морето, чистата природа и дори екологично чистата храна, която купуват директно от производителите.

В същото време фирмите за недвижими имоти по островите отчитат засилен интерес от германци и британци към покупката на недвижима собственост. Интересите са както към малките острови, така и към остров Крит - предпочитана дестинация за европейските туристи. Брокери съобщават, че “пандемията e довела до преоткриване на Гърция от чужденците”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти