Ралица Паскалева кръсти сина си Максим в Йерусалим

Ралица Паскалева кръсти сина си Максим в църквата "Света Мария Магдалена", намираща се в Йерусалим, а на кръщенето присъстваха роднините и най-близките приятели на семейството.

Актрисата, изиграла д-р Стилянова в българския сериал "Откраднат живот", сподели в Instagram няколко кадъра от кръщенето на сина си, като разказа и защо е избрала именно тази дестинация.

"Когато преди две години посетих Светата Земя за първи път вече знаех, че това е мястото на което ще се връщам отново и отново. Всичко там е метафизично и не може да бъде обяснено с думи, то трябва да се усети и изживее! За това когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим", написа Ралица.

Ралица и партньорът й волейболиста Теодор Салпаров заминали за Йерусалим с най-близките си хора, а на църквата, където се извършило кръщаването на Максим, двойката подарила българска ръчно рисувана икона.

 

View this post on Instagram

 

Гал. 3:27 “Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, в Христа сте се облекли.” ?✝️ ?Светите места - Йерусалим. Църквата “Света Мария Магдалена” , Гетсимания. Когато преди две години посетих Светата Земя за първи път вече знаех, че това е мястото на което ще се връщам отново и отново. Всичко там е метафизично и не може да бъде обяснено с думи, то трябва да се усети и изживее! За това когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим. Пропътувахме всички тези километри с цялото ни семейство и шепа приятели, за да сме близо до Бог, за да му се поклоним, да походим по земята по която Той е ходил и за да въведем Максим в християнската религия на най-святото място за всеки християнин. Църквата “Света Мария Магдалена” днес е част от женския Гетсимански манастир на Витанската общност - руски православен храм. Построена е през 1885г. и се намира непосредствено до Гетсиманската градина - едно от любимите места на Христос, където той се е молел дори в нощта на залавянето си. От двора на храма се открива гледка към Стария град на Йерусалим, Божи гроб и Голгота. Денят беше 24.05 - празникът на Св.Св. Кирил и Методий. Свещеникът се казваше Иеромонах Теодор (случайност ?!) .. Дарихме българска ръчно рисувана икона с двамата светци на манастира и станахме свидетели на едно от Светите тайнства - Кръщението. Благодаря на Бог, че ни помагаше през цялото време, за да се случи всичко по най-добрия начин и че силното ни желание да бъде точно на това място се изпълни! ?❤️ Благодарим ви @petyageorg и @luchojorgiev - за нас е чест да бъдете кръстници на Максим. Снимката е направена от талантливия фотограф @sharongabay2 ! ©SharonGabay ©RalitsaPaskaleva

A post shared by Ralitsa K. Paskaleva ? (@ralitsapaskaleva) on

Коментари

Задължително поле