Реджеп Ердоган: Съвсем скоро турската армия ще влезе в Сирия

Снимка: Архив

Никакви икономически и политически предимства няма да принудят Турция да се откаже да отстоява истината. Анкара ще продължи да брани истината и да подкрепя унижените и оскърбените. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на тържествата по случай 948-годишнина от историческата победа над византийските войски, която откри пътя за завладяването на Анатолия от турците и превръщането й в Анадол.

Ердоган се надява, че Турция ще победи в борбата за надмощие в региона, включително в Ирак, Сирия и Източното Средиземноморие, предаде Анадолската агенция.

„Нищо няма да принуди Турция да преразгледа замисъла по създаването на зона за сигурност в Сирия. Анкара е готова да реализира собствените си планове в отговор на опитите да се забави осъществяването на споразумението на изток от Ефрат“, заяви турският президент.

„Очакваме, че в най-скоро време в Сирия на изток от Ефрат ще влязат турските сухопътни войски. Смятам, че повече никой няма да се опита да постави на изпитание решителността на Турция да ликвидира терористичната заплаха на турско-сирийската граница“, подчерта Ердоган.

Коментари

Задължително поле