Първа жертва на коронавирус в Пекин

Лихвите ще останат ниски и през 2020 г. Очакваме решение за еврозоната

Туристическото лого върху сирене за износ

Оправдаха контраразузнавач за разгласяване на държавна тайна

Ресторантьори отлагат новите касови апарати 90% са изпълнили изискванията

Премиерът Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

„Газпром“ достави първия милиард кубични метра газ по „Турски поток“

Москва изгони японски журналист за шпионаж

8 важни здравословни съвета за жените

Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник, но ще търсим политическа отговорност

Земетресение от 5, 4 разлюля Иран

Кобе Брайънт загина, но остава в сърцата на милиони

Съдът остави в ареста Олексий, дирен с червена бюлетина за смъртта на украинска активистка Искам да съм под домашен арест, имам 4 байпаса, каза задържаният

Прокуратурата проверява дали самоубилият се в ДАНС мъж не се е опитал да нападне агенцията Носил е пистолет със заличени номера и два пълнителя

Започна участието на премиера в церемонията по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ВИДЕО)

Рекордна заетост на моловете

Рекордна заетост на моловете отчетоха за 2019 г. Само 5% са свободните площи в търговските центрове в страната, при 9% за 2018 г.
Ограниченото предлагане на нови площи и високата наемна активност доведоха до плавен ръст на наемите в моловете и на централните търговски улици в София. Този процес ще продължи и през 2020 г., прогнозират брокери.

Наемите за 100-150 кв.м първокласна търговска площ в шопинг център в София достигнаха 39 евро/кв.м. На столичния бул. „Витоша“ наемите нарастват с 11% за година, като за магазин със същата площ наемите са средно 57 евро/кв.м. Свободни магазини на първа линия няма, но има чакащи търговци за тях, ако случайно някой се премести, обясниха брокери.

Само 7% са незаетите площи в моловете в София, които всъщност са 50% от общата площ на търговските центрове в страната – 401 хил. кв.м. Варна е втора по концентрация на молове със 100 хил. кв.м. площи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.