Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Рекордни сделки с офис площи Наемите леко се покачват

Обемът от нови сделки с офис площи в София през третото тримесечие на 2018 г. е надхвърлил достигнатото през цялото първо полугодие на 2017 г. равнище благодарение на повишената активност на наемателите от IT сектора и центровете за споделени услуги, много от които се разширяват на нови локации, сочи анализ на консултантска компания.

Офис площите в съществуващи сгради са нараснали до 1,93 млн. кв.м., след като нови 10 хил. кв.м. са получили разрешение за ползване. Площта на офисите в строеж се повишава до 393 хил. кв. м, от които около 250 хил. кв.м са планирани за завършване до края на 2019 г.

“Търсенето се покачва и през третото тримесечие на годината бяха подписани нови сделки за над 55 хил. кв.м, а нетното усвояване за периода е 28 хил. кв.м. Данните показват, че за 18 месеца нетно усвоените площи са почти колкото построените, което е причина за високите наемни нива”, коментира Николай Неов, директор “Офис площи” в компанията.

През първите девет месеца на 2018 г. са подписани сделки за общо 105 хил. кв.м, а нетно усвоените площи са близо 72 хил. кв.м – и двата показателя са над средното ниво за последните 10 години. През третото тримесечие наемателите от секторите IT и центровете за споделени услуги са били сред най-активните на пазара с общ дял над 65% от новонаетите площи. Незаетите клас А и Б офис площи в София към края на септември намаляват спрямо края на юни, достигайки 176 хил. кв.м., а делът им от общия обем на наличните площи е 9,1%, спрямо 10% през юни.

Средните наеми регистрират леко повишение като при клас А офертните нива варират основно между 12 и 15 евро на кв.м, а при клас Б – между 8 и 11 евро на кв.м. Очаква се в краткосрочен план наемните нива да останат стабилни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.