На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

Ремонтират знакови места в Борисовата градина с 12 милиона лева

Езерото с лилиите ще бъде обновено.

Столичната община кандидатства за безвъзмездна финансова помощ за ремонт на алеи и знакови места в историческата част на Борисовата градина. Докладът е внесен от заместник- кмета по екология Йоана Христова. Този път от общината обещават да вземат превантивни мерки, за да не се стига отново до „ремонт на ремонта“. Общата стойност на проекта е близо 12 милиона лева.

Алеите около езерото с лилиите са разбити и занемарени от години, а пластиките, които преди красяха чешмите отдавна откраднати. Предстоящият ремонт предвижда именно обновяването на 28 хил. кв. метра асфалтови алеи на обща площ от 300 дка.

„Средствата за които ще кандидатстваме са малко над 8 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж“ и около 3 милиона лв собствено участие“, обясни Йоана Христова, зам. -кмет по екология, по БНТ.

Проектът предвижда и връщането на блясъка на друго емблематично, но малко позабравено място в Борисовата градина – Алпинеума, както и ремонт на занемарената от десетилетия тоалетна, която се намира между колодрума и читалнята.

За да не се допуска некачествно строителство и старите грешки при новото строителство в столицата, от общината ще наблегнат на подобряване синхронизирането между проектантите и строителите. Основен проблем на предходни столични проекти.

„От една страна проектното предложение в момента е на етап оценка от междинното звено на СО, там ще бъдат разгледани всички съотносими към самия проект документи. От друга страна сме предвидили възлагане на поръчката за избора на изпълнител на инжинеринг“, каза Йоана Христова.

Предстои проектът да се разгледа още няколко от комисии в общината, за да се уточни къде точно ще бъде разположено новото видеонаблюдение и новата поливна система. Както и на колко етапа е предвидено да се извършва реновирането на парка. След като бъде избран изпълнител на проекта, той ще има 24 месеца да го реализира.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.