Ремонт преобрази 42-годишна гимназия

Основен ремонт преобрази Професионалната гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров" /ПГИ/ във Варна. С 2,8 млн. лв. по ОП "Региони в растеж" учебното заведение и гимназията по дървообработване "Николай Хайтов" бяха реконструирани основно през последните месеци.

Бъдещите икономисти вече разполагат с модерни спортни площадки и градинско оборудване в двора. Санирани са фасадите на сградата, подменени са дограмата и отоплителната инсталация, поставени са асансьор и рампа за деца със специални потребности. Осем кабинета са оборудвани с интерактивни дъски, видеопроектори и офис техника. От новите придобивки ще се възползват над 1500 ученици и 140 преподаватели от гимназията и ОУ "Антон Страшимиров", което се помещава в същата сграда, обясни Янка Бакалова, директор на ПГИ. %d0%bf%d0%b31

Тя благодари на общината за реализацията на проекта, който е без аналог в 42-годишната история на училището и добави, че новата учебна среда гарантира повишен интерес към него. "Практиката, провеждана в близки до реалните работни места условия, дава възможност за по-добра реализация на пазара на труда", добави Бакалова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България