Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Снимка: Архив

38-годишен рецидивист с 12 присъди ще бъде съден за грабеж на мобилен телефон на 13-годишно момче, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Борис Ат. ще дочака процеса си в затвора, където в момента изтърпява друго наказание. В паузата между две присъди на 30 март миналата година апашът нападнал ученика от Руското училище. Момчето се прибирало към дома си след края на часовете и пишело съобщения на майка си по мобилния телефон. Борис харесал апарата и последвал шестокласника до входа на блока му. Вътре заплашил детето, че ще го пребие, издърпал телефона от ръцете му и избягал. Час по-късно дал плячката в заложна къща и получил 50 лв. На следващия ден убедил непознат мъж да откупи телефона за 55 лв. Борис бил уличен като автор на престъплението от купувача и от запис на охранителна камера. Стойността на заграбеното е над 200 лв., показала съдебно-оценителната експертиза.

За престъплението, извършено в условията на опасен рецидив, мъжът може да получи от 5 до 15 г. затвор и конфискация на половината от имуществото, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право