Рецидивист с 6 присъди ограбил продавачка

Снимка: Архив

Рецидивист с шест досегашни присъди ще се изправи пред Варненския окръжен съд по обвинение, че е извършил въоръжен грабеж, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура. 29-годишният Исмаил М. от ветовското с. Смирненски престъпил закона само месец, след като излежал поредното си наказание в затвора в Белене. На 1 май миналата година той влязъл в денонощен магазин във Варна и си взел бутилка бира.

Издебнал момента, когато продавачката отворила касата, за да му върне ресто и я връхлетял с нож в ръка. Докато с едната ръка размахвал хладното оръжие пред лицето й, с другата успял да прибере банкноти на стойност 224 лв. След това избягал. Грабежът бил запечатан от видеокамерите в обекта. Исмаил бил заловен след общодържавно издирване.

Потърпевшата жена го разпознала. С определение на окръжния съд рецидивистът е задържан под стража и ще дочака финала на процеса във Варненския затвор. Ако бъде признат за виновен, той може да влезе зад решетките за срок от 5 до 15 г., уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право