Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

РИОСВ-Пловдив събра 70 900 лв. от глоби през месец юли

Приходи от 70 900 лв. са събрали през месец юли експертите на РИОСВ (Регионалната инспекция по околната среда и водите) в Пловдив от наложени санкции. 53 920 лв. от тази сума са преведени по сметките на общините в Пловдивска област, на чиято територия се намират глобените обекти-замърсители на околната среда и водите.
Най-много пари от санкции – 44 628 лв., е получила Община Куклен, но тези средства могат да се използват единствено за реализиране на екологични проекти.
От 1 до 31 юли експертите на РИОСВ-Пловдив са извършили 172 проверки на 154 обекта, като 71 от тях са извънредни, а 36 по подадени сигнали на „зеления телефон“. За установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство са направени 48 предписания, а за констатирани административни нарушения са съставени 7 акта. 12 на брой пък са наказателните постановления за нарушаване на екологичното законодателство, като с тях са наложени санкции в общ размер от 30 200 лв. За  наднормени замърсявания на компонентите на околната среда през месец юли има и 2 глоби на обща стойност от 3860 лв, като най-голяма по размер санкция е 2454 лв. и е наложената на Стъкларския завод в Пловдив.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.