"Роналд Рейгън" ще възпира ядрените опити на КНДР

Нападателната група, осигуряваща охраната на самолетоносача „Роналд Рейгън“ на и извън док, се състои от наводни и подводни съдове.

САЩ паркираха самолетоносач в Южна Корея

Ядреният самолетоносач на САЩ "Роналд Рейгън", както и кораби от оперативния му състав акостираха в южнокорейския пристанищен град Пусан в югоизточната част на страната.

Американският самолетоносач пристигна в петък в Южна Корея за първи път от пет години насам, предадоха световните агенции. Акостирането на пригодения за ядрени оръжия самолетоносач е в рамките на общи учения на двете държави, но и демонстрация на сила срещу Северна Корея. 

"С дислоцирането на самолетоносача "Роналд Рейгън" се демонстрира силата на партньорството между Южна Корея и САЩ", заяви пред АФП представител на южнокорейското министерство на националната отбрана. Целта на пристигането на военните кораби е да "възпре ядрените заплахи и изстрелването на ракети от Северна Корея", казаха още от ведомството.

Освен самолетоносача "Роналд Рейгън", в американската бойна флотилия участват ракетен крайцер и разрушител, като всички те са пристигнали от обичайното си местонахождение край бреговете на японския град Йокосука.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия