Росица Кирова пред "Труд": Не съжалявам, че се качих в джипа на премиера

Росица Кирова в джипа на Бойко Борисов.

- Как се оказахте в джипа на премиера по време на обиколката по трасето на скоростния път в Северозападна България?

- Получихме прессъобщение на официалния сайт на движение "Единни за  промяна" с което ни уведомяваха за предстоящата обиколка на премиера в региона. По-късно осъществих връзка по телефона с зам.-министър Николай Нанков, тъй като той знае, че аз от години организирам протестите и се боря за осъществяването на такъв проект - скоростен път между Видин и София.

- Слави Трифонов лично ли ви се обади, за да ви каже, че ви махат от поста координатор на партията за Видин?

- Не, разговарях с Тошко Йорданов...

- И какви бяха мотивите на ръководството за отстраняването Ви?

- Накратко, казаха ми, че моето поведение можело да подложи на атаки партията...Аз обаче не смятам, че съм направила нещо нередно, тъй като проектът за скоростен път, на който съм се посветила, сега намира най-сетне реализация - допреди две години нямаше нищо. И аз не виждам нищо осъдително да подкрепиш премиера, който е да е той, в неговите усилия, независимо от коя партия е той. Ако той беше от друга политическа сила, пак щях да реагирам по същия начин.

- Вашето поведение означава ли, че може да влезете в  коалиция с ГЕРБ, с оглед на приближаващите избори?

- Категорично няма да правя коалиция с ГЕРБ. Аз самата съм била сред най-големите критици на ГЕРБ преди години. Но но когато се прави нещо добро, защо да не го подкрепим. Не съжалявам, че съм придружила премиера в неговата обиколка. Аз ще продължавам и в бъдеще да настоявам за ускоряване на изграждането на скоростния път между Видин и София, независимо от това коя политическа сила ще дойде на власт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика