Румен Радев заминава на официално посещение в Египет

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Египет от 25 до 27 март по покана на колегата си Абдел Фатах ас Сиси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Задълбочаване на политическия диалог и на двустранните отношения, активизиране на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, засилване на партньорството в областта на културата науката, образованието и туризма, както и перспективите в сферата на отбраната и военната промишленост ще бъдат сред темите, които българският държавен глава ще обсъди в рамките на визитата си в Египет.

Водената от българския държавен глава делегация включва представители на изпълнителната власт и на институциите, насърчаващи контактите между деловите среди, както и представители на близо 30 български фирми от отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни, машиностроенето, високотехнологични компании и компании в сферата на туризма, които ще обсъдят със свои партньори от Египет реализацията на общи проекти. Очаква се в рамките на визитата да бъде създаден и Българо-египетски бизнес съвет.

В президентския дворец "Итихадия" в Кайро българският държавен глава и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и съпругата му Интисар ас Сиси.

Румен Радев ще има среща "на четири очи" със своя колега, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Египет. След края им президентите на България и Египет ще направят съвместни изявления за медиите.

В рамките на посещението си държавният глава Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на страната Мостафа Мадбули и с председателя на парламента Али Абдел Аал Сайед Ахмед.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България