Румънец отива на съд за неплатени данъци у нас

Регистрирал коли на сънародници, без да ги декларира

Румънец ще бъде съден от Добричкия окръжен съд, след като пропуснал да плати местни данъци в големи размери, съобщиха от прокуратурата. Според обвинителния акт от 24 април до 31 декември 2011 г. като управител на дружество Георге-Адриан Т. не платил 15 794 лв. местен налог на община Генерал Тошево за притежаваните от фирмата му 97 автомобила. Седалището й било в пограничното с. Кардам, а дейността й била свързана с масовата регистрация на румънски автомобили у нас с временни номера за максимален срок, станала популярна заради високите такси в северната ни съседка.

Георге-Адриан намирал клиенти, на които вършел тази услуга. Оформял фиктивни договори за покупка на колите, като за място на сделката сочел родния си град в Румъния, а като купувач - собствената си фирма. Цената винаги била една и съща - 150 евро, независимо от годините, марката и модела на возилото.

Така с пълен комплект документи и нотариално заверено пълномощно клиентите получавали колите си с български номера. Георге-Адриан обаче пропуснал да декларира 97-те автомобила в община Генерал Тошево в законния 2-месечен срок и да плати данък за тях. Предстои съдът да насрочи дата за процеса срещу него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право