Румънски туристи паднаха с кола в 6-метров ров в Арбанаси

Туристи от Румъния са се "приземили" с автомобила си в дълбок ров във великотърновското село Арбанаси. Инцидентът станал около 10,50 часа в петък в близост до хотелски комплекс в архитектурният резерват.

В злополучния ден мъж и жена на около 60 г. пристигнали от северната ни съседка и решили да се настанят за уикенда в туристическата база. Чужденците се насочили с автомобила си "Нисан" към паркинга. Докато търсели място за колата обаче внезапно полетели към дъното на дълбок изкоп. Въпреки че строителният обект бил със заграждения и указателни табели, румънците се озовали в 6-метровата яма като возилото се преобърнало по таван.

Работници на обекта и служители от хотела незабавно подали сигнал на тел. 112 и сами се притекли на помощ на бедстващата двойка. Няколко здрави мъже успели на ръце да обърнат колата. В това време пристигнали огнеборци и линейка. Пожарникарите измъкнали румънците, които били с охлузни рани и натъртвания. Пострадалите незабавно били откарани в областната болница във Велико Търново без опасност за живота.

На местопроизшествието пък се чака специален кран, който да извади автомобила от изкопа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България