Румяна Арнаудова: Полфрийман може да напусне България без проблем, веднага щом получи документите си

Според пастора на затвора убиецът има издаден пасаван

Веднага щом получи документите си за самоличност, Джок Полфрийман ще може да напусне пределите на България, без никакъв проблем. Това обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, по Нова ТВ.

Сотир Цацаров вече поиска Върховния касационен съд да спре условното освобождаване на австралиеца.

В закона обаче нямало определен срок за произнасянето на съда.

„Напълно възможна е хипотезата лицето да получи документи за самоличност и да напусне пределите на България ”, обясни говорителят на главния прокурор.

„Ако се възобнови това производство, ако се отмени определението на Софийския апелативен съд, ще е налице основание отново да бъде задържан. Ако е в чужбина, ще се използват институтите за международна правна помощ, за да бъде върнато лицето в България за доизтърпяване на наказанието”, заяви Арнаудова.

От австралийското консулство в Атина Полфрийман има издаден временен паспорт (пасаван), с който би трябвало да може да напусне България. Всъщност според присъдата той няма право да остане у нас, нито да стъпва в страната в продължение на пет години, заяви пред Нова телевизия капеланът на Софийския централен затвор Иводор Ковачев, който редовно е разговарял с осъдения.

Коментари

Задължително поле