Румяна Ченалова очаква обвинение за незаконните записи

Румяна Ченалова

Бившият съдия Румяна Ченалова даде показания по аферата „Яневагейт“.

Разследването беше възобновено, след като адвокат Момчил Мондешки заяви, че той, Ченелова и бившата шефка на Софийския градски съд – Владимира Янева, са записвали разговорите си за висши политици и магистрати умишлено, за да ги използват като „застраховка“ при  проблеми с прокуратурата и Висшия съдебен съвет.

Румяна Ченалова дава за втори път показания по случая, като за разлика от старозагорския адвокат, твърди, че това са истински, а не инсценирани разговори. От думите й днес стана ясно, че в четвъртък в столичното следствие е била Владимира Янева – разговор, за който медиите не научиха, както и за разпита преди десетина дни на адвокат Мондешки, информира БНР.

Кой е правил записите „Яневагейт“, това е бил основният въпрос, който е бил задаван на Румяна Ченалова и макар да отрече, че е тя, предположи, че именно на нея ще бъде повдигнато обвинение за незаконните записи. После изрази съжаление, че прокуратурата е отказала да разследва съдържанието на разговорите й с Владимира Янева и Момчил Мондешки.

„Обстоятелството, че правителството е в оставка, няма да попречи на главния прокурор да продължи своята дейност, за съжаление. И за съжаление – още три години нещата ще бъдат такива, каквито са – страх, образуване на досъдебни производства, сплашване – това е ситуацията. Прокуратурата в България е по-страшна, отколкото по време на комунистическия режим“, заяви бившият съдия Румяна Ченалова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. добре де няма ли принудителна мярка за тази жена.
    нека си е приберат а после да си повдигат обвинения

  2. То в началото, преди година, едни конспирации, едно обикаляне по студията на всички телевизии и записите бяха СРС-Та, тя не помнеше мъжа от записите. Спряха делото и веднага Румяна изрева , сетих се Мондешки е!!! Възобновете делото ревна Христо Иванов! Сега пък Мондешки и скочи и разкри всичко, а Румяна забрави бипове, мипове и народа трябва да я слуша, тая стрина, как лъжи и мажи! Айде стига сте я търпяли и в ареста Румяна ще си ги твори …

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.