Транспортен бос въртял незаконна търговия в Слънчака

Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи вдигането на акциза на бездимните цигари

На 47 лв. увеличиха помощта „де минимис“ за фермерите, чиито животни бяха евтаназирани заради чумата

Двама възрастни предадоха на телефонни измамници 40 000 евро

Мирослав Ненков: НЗОК през годините се превърна в административна структура

Време е прокуратурата да се самосезира

Очила срещу прилошаване Технология в помощ на моряци се използва от Citroen

Разследват незаконна сеч на 57 кубика дървесина в Хаинбоаз

ВМРО сигнализира за вандализъм на Централни гробища

Валери Симеонов: Нямах друг избор освен да помоля г-жа Манолова да излезе от заседанието

Стопаните във Воден: Обезщетенията са подигравка с хората

Николина Ангелкова: Не мога да си обясни акцията на Валери Симеонов срещу мен

Европа се оказа незабележима в Хелзинки Тече процес на преконфигуриране на света, на търсене на новите геополитически баланси

Какво е общото между жена на море и овощна градина край шосе?

Мирослав Найденов: Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да бъдат взимани еднолично

Румяна Ченалова очаква обвинение за незаконните записи

Румяна Ченалова

Бившият съдия Румяна Ченалова даде показания по аферата „Яневагейт“.

Разследването беше възобновено, след като адвокат Момчил Мондешки заяви, че той, Ченелова и бившата шефка на Софийския градски съд – Владимира Янева, са записвали разговорите си за висши политици и магистрати умишлено, за да ги използват като „застраховка“ при  проблеми с прокуратурата и Висшия съдебен съвет.

Румяна Ченалова дава за втори път показания по случая, като за разлика от старозагорския адвокат, твърди, че това са истински, а не инсценирани разговори. От думите й днес стана ясно, че в четвъртък в столичното следствие е била Владимира Янева – разговор, за който медиите не научиха, както и за разпита преди десетина дни на адвокат Мондешки, информира БНР.

Кой е правил записите „Яневагейт“, това е бил основният въпрос, който е бил задаван на Румяна Ченалова и макар да отрече, че е тя, предположи, че именно на нея ще бъде повдигнато обвинение за незаконните записи. После изрази съжаление, че прокуратурата е отказала да разследва съдържанието на разговорите й с Владимира Янева и Момчил Мондешки.

„Обстоятелството, че правителството е в оставка, няма да попречи на главния прокурор да продължи своята дейност, за съжаление. И за съжаление – още три години нещата ще бъдат такива, каквито са – страх, образуване на досъдебни производства, сплашване – това е ситуацията. Прокуратурата в България е по-страшна, отколкото по време на комунистическия режим“, заяви бившият съдия Румяна Ченалова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. добре де няма ли принудителна мярка за тази жена.
    нека си е приберат а после да си повдигат обвинения

  2. То в началото, преди година, едни конспирации, едно обикаляне по студията на всички телевизии и записите бяха СРС-Та, тя не помнеше мъжа от записите. Спряха делото и веднага Румяна изрева , сетих се Мондешки е!!! Възобновете делото ревна Христо Иванов! Сега пък Мондешки и скочи и разкри всичко, а Румяна забрави бипове, мипове и народа трябва да я слуша, тая стрина, как лъжи и мажи! Айде стига сте я търпяли и в ареста Румяна ще си ги твори …

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.