Румяна Ченалова очаква обвинение за незаконните записи

Румяна Ченалова

Бившият съдия Румяна Ченалова даде показания по аферата "Яневагейт".

Разследването беше възобновено, след като адвокат Момчил Мондешки заяви, че той, Ченелова и бившата шефка на Софийския градски съд - Владимира Янева, са записвали разговорите си за висши политици и магистрати умишлено, за да ги използват като "застраховка" при  проблеми с прокуратурата и Висшия съдебен съвет.

Румяна Ченалова дава за втори път показания по случая, като за разлика от старозагорския адвокат, твърди, че това са истински, а не инсценирани разговори. От думите й днес стана ясно, че в четвъртък в столичното следствие е била Владимира Янева - разговор, за който медиите не научиха, както и за разпита преди десетина дни на адвокат Мондешки, информира БНР.

Кой е правил записите "Яневагейт", това е бил основният въпрос, който е бил задаван на Румяна Ченалова и макар да отрече, че е тя, предположи, че именно на нея ще бъде повдигнато обвинение за незаконните записи. После изрази съжаление, че прокуратурата е отказала да разследва съдържанието на разговорите й с Владимира Янева и Момчил Мондешки.

"Обстоятелството, че правителството е в оставка, няма да попречи на главния прокурор да продължи своята дейност, за съжаление. И за съжаление - още три години нещата ще бъдат такива, каквито са - страх, образуване на досъдебни производства, сплашване - това е ситуацията. Прокуратурата в България е по-страшна, отколкото по време на комунистическия режим", заяви бившият съдия Румяна Ченалова.

Коментари

Задължително поле