Ръководството на НАП-Варна разговаря с протестиращите

Протестът срещу Наредба Н-18, тръгнал от община Варна, стигна до ТД на НАП -Варна, където ръководството на приходната агенция разговаря повече от час с представители на бизнеса.

„Нашият протест не е с политическа насоченост. Ние търсим диалог за решаване на икономическите си проблеми“, бяха първите думи на Мартин Сотиров, председател на Сдружението на заведенията в България за Варна.

На срещата бяха поставени основните искания на протестиращите. Да бъде отложено влизането в сила действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й, както и сформиране на работна група за обсъждане възможностите за въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за храните на 9%, каквато е практиката в страните от Европейския съюз.

Директорът на ТД на НАП Варна Милена Колева изслуша и тримата представители на бизнеса и пое ангажимента да представи техните искания на ръководството на Националната агенция за приходите.

„Много държа на коректните отношения. Винаги съм готова да участвам във всякакви дискусии. Отзовавам се на всички покани от страна на бизнеса. Ежегодно, преди откриване на летния сезон при нас се провежда среща с туристическия бранш, с който винаги сме водили конструктивен диалог. Защото така трябва да се решават проблемите, а не с агресия и насилие“, каза Колева при приключване на срещата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България