Само едно уведомление за протестите е подадено в общината в Сливен

Полицията ще налага санкции на 26 водачи на автомобили за нарушения

Само едно уведомление за протест е подадено в общината в Сливен съгласно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съобщиха от местната администрация. Става дума за протеста, организиран по повод цените на горивата и автомобилните застраховки, проведен на 11 ноември. През следващите два дни, на 12 и 13 ноември, когато също имаше протести, уведомления не са били внесени в общината, каквито са изискванията, допълниха от там.

Междувременно от ОД на МВР-Сливен съобщиха, че 26 водачи на МПС ще бъдат санкционирани за нарушения по време на протестните действия на 11 ноември. На тази дата Районното управление на МВР и сектор "Пътна полиция" са обезпечили реда, движението и безопасността на участниците преди, по време и след приключването на автошествието, организирано от група граждани. След 13 ч. в неделя част от участниците са паркирали и изоставили автомобилите си по главен път ІІ-53, в района на сливенското с. Крушаре, в посока към автомагистрала "Тракия", заявиха още от ОД на МВР. С това те са блокирали движението в двете посоки: от и към магистралата и селото. Около 16,30 ч. движението по магистралата е било възстановено.

След допълнително намеса на полицията автомобилите са били избутани от пътното платно и около 17 ч. движението към магистралата и обратно е било изцяло възстановено, съобщават още от полицията. "РУ-Сливен разполага със снимков материал и видеозапис, както на действията на протестиращите, така и на полицията, с цел да се избегнат спекулации. Водачите на 26 автомобила, предизвикали затварянето на път ІІ-53, ще бъдат издирени и спрямо тях ще бъдат взети съответните административно - наказателни мерки. Служителите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на закона, към грубите нарушения на обществения ред и престъпленията по време на протестните действия", се казва още в съобщението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България