Сандърс и Уорън трупат подкрепа за Белия дом

Сандърс и Уорън видимо намират общ език по много от въпросите, които са предмет на дебатите.

Джо Байдън е фаворит за номинация на демократите

Дебатите в Детройт ще пресеят наполовина кандидатите

Ветераните сенатори от Демократическата партия на САЩ Бърни Сандърс и Елизабет Уорън изпъкнаха като фаворити за номинацията за официален опонент на президента Доналд Тръмп на проведения във вторник вечерта първи кръг от втория официален дебат на претендентите демократи за изборите през 2020 г. предадоха световните агенции.

Двамата доминираха с присъствие и факти пред другите осем претенденти по основните теми на спор около въвеждането на универсално здравно осигуряване и имиграционната политика. Дебатът пред камерите на Си Ен Ен продължи близо два часа и четиридесет и пет минути. Сблъсъкът в Детройт предшества насрочения за снощи втори кръг, който противопостави кандидата с най-големи шансове до момента за номинация на демократите - бившият вицепрезидент на Барак Обама Джо Байдън, срещу сенаторката от Калифорния Камала Харис. Тя се смята за изненадващия претендент в надпреварата, след като преди месец на първите дебати във Флорида, успя да надделее ораторски над Байдън и да си осигури рейтинг, който я изведе в челната четворка.

Дебатите в Детройт идват шест месеца преди първите членове на Демократическата партия да започнат да избират своя фаворит, но имат значение за рейтингите на над 20-те претенденти и се очаква да послужат за барометър и първо пресяване. Наблюдатели очакват до началото на следващата седмица списъкът на кандидатите на демократите да бъде скъсен поне на половина.

Коментари

Задължително поле