САЩ прехвърлят допълнителни войски в Сирия, съобщават американските медии

Американските медии, позовавайки се на представители на Пентагона съобщават, че части на морската пехота на страната се прехвърлят в американката база в Ет Танф в югоизточна Сирия след предупрежденията на Русия за готвен удар по ислямистите в района, предава Интерфакс.

Американската страна твърди, че в района се готви подготовка на силите на умерената сирийска опозиция за борба срещу ислямистките екстремисти. На място за целта са прехвърлени повече от 100 американски морски пехотинци.

В момента в Ет Танф, около която американците са установили 55 км. „зона за еконфликтация“ се намират около 600 американски, британски и норвежки военнослужещи, както и представители на специалните служби на Йордания“.

„САЩ не искат да воюват с руснаците, с правителствените сили на Сирия или с други групировки, които оказват подкрепа на Сирия в гражданската война, заяви прессекретарят на Централното командване на САЩ подполковник Ърл Браун. „Но САЩ нямат намерение да ес въздържат от използване на необходима и пропорционална сила за защита на войските на САЩ, коалициите и партньорите.

Коментари

Задължително поле